Lumo Finland

Ainesosat

Usein kysyttyä

Mitä sulfaatit ovat ja miksi niitä ei käytetä Hair Balance -tuotteissa?

Sulfaatti on kemiallinen termi, joka viittaa rikkiä sisältäviin yhdisteisiin. Hiustenhoitotuotteissa sulfaattia sisältäviä peseviä aineisosia käytetään yleisesti, sillä sulfaatit ovat edullinen raaka-aine valmistuksessa. Sulfaatit saattavat kuitenkin kuivattaa hiuspohjaa ja aiheuttaa ihoärsytystä. Sulfaatit ovat myös haitallisia ympäristölle, erityisesti vesistöille.

Hair Balance tuotesarjan uudet tuotteet eivät sisällä sulfaatteja. Sulfaatiton shampoo säästää hiusväriä ja se on hellävaraisempi vaihtoehto hiuksillesi ja hiuspohjallesi. Valitsemalla sulfaatittoman shampoon teet myös ekoteon.

Mitä silikonit ovat ja miksi niitä ei käytetä Hair Balance -tuotteissa?

Silikonit ovat piistä ja hapesta koostuvia aineosia. Silikonin yleisempänä haittavaikutuksena on pidetty sen hiuksia latistavaa vaikutusta ja kerrostumista hiuksiin. Silikonit luovat hiuksen pinnalle kalvon, jolloin muut hiustenhoitotuotteet eivät enää imeydykään hiukseen yhtä hyvin. Silikonien kerrostuvuus on suoraan verrannollinen käytettyjen silikonituotteiden määrään. Siihen vaikuttaa myös hiustyyppi. Jos kaikki käyttämäsi hiustenhoito- ja muotoilutuotteet sisältävät silikonia, on kerrostuminen todennäköisempää.

Silikonit ovat synteettisiä yhdisteitä ja haitallisia ympäristölle. Suurin osa silikoneista ei ole biohajoavia, joten silikoneja päätyy ympäristöön.

Hair Balance tuotesarja ei sisällä silikoneja vaan ne on korvattu luonnosta saatavilla tehoaineilla, kuten esimerkiksi koivusokerilla.

Mitä parabeenit ovat ja miksi niitä ei käytetä Hair Balance -tuotteissa?

Kosmetiikassa tarvitaan säilöntäaineita, ja parabeenit ovat yksi säilöntäaineiden ryhmä. Kosmetiikkatuotteen normaalin käytön aikana siihen päätyy mikrobeita erityisesti käsistä. Tuotteita säilytetään usein lämpimissä ja kosteissa tiloissa, kuten esimerkiksi kylpyhuoneessa. Näin mikrobeilla on otollinen kasvualusta. Säilöntäaine kuitenkin estää mikrobien kasvun tuotteissa. Säilöntäaineita on siis usein käytettävä, jotta tuote pysyy hyvänä ja turvallisena käytön aikana.

Parabeenit ovat synteettisiä säilöntäaineita, jotka voivat aiheuttaa yliherkkyyttä. Lisäksi kosmetiikassa sallitut parabeenit voivat olla terveysriski, sillä aineiden yhteisvaikutuksista ei ole tarpeeksi tutkimustietoa. Tutkimustietoa löytyy kuitenkin jonkin verran muun muassa parabeenien estrogeenisista vaikutuksista koe-eläimiin sekä istukan läpäisevyydestä. Kaikkia parabeeneja ei saada pois vedenpuhdistusprosessissa, joten aineita kulkeutuu vesistöihin ja kaloihin.

Hair Balance tuotesarjan tuotteet eivät sisällä parabeeneja, vaan tuotteet on säilötty elintarvikkeissakin käytettäväksi hyväksytyillä säilöntäaineilla.

Mitä tarkoittaa tuotteisiin painettu avainlippumerkki?

Lumo Finland haluaa omalta osaltaan edistää kotimaisen työn ja osaamisen merkitystä sekä arvostusta. Hair Balance tuotesarja on saanut rekisteröidyn Avainlippu yhteisömerkin. Merkki kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa ja työllistää Suomessa.

Onko Hair Balance -tuotteita testattu eläinkokeilla? Mitä tarkoittaa tuotteissa oleva Leaping Bunny -merkki?

Mitään Hair Balance tuotesarjan tuotteita ei ole testattu eläinkokein. Hair Balance tuotesarjalle on myönnetty Leaping Bunny -merkki, joka kertoo eläinkokeettomasta kosmetiikasta. Animalia on luonut yhdessä eurooppalaisten ja amerikkalaisten eläinsuojelujärjestöjen kanssa kansainvälisen standardin eläinystävälliselle kosmetiikalle ja kodinkemikaaleille. Standardi edellyttää sitä, että tuotteiden valmistuksessa ei missään vaiheessa käytetä eläinkokeita. Leaping Bunny -merkkiin voi siis luottaa.

Voiko Hair Balance -tuotteilla pestä joka päivä?

Hair Balance sarjan tuotteet ovat hellävaraisia ja sopivat hyvin päivittäiseen käyttöön.

Lumo Silver shampoota suosittelemme käytettäväksi vain noin kerran viikossa, sen keltaisuutta taittavan violetin pigmentin vuoksi. Vähemmän violettiä pigmenttiä sisältävällä Lumo Blonde shampoolla voi pestä hiuksia vaikka joka päivä.

Sopivatko Hair Balance -tuotteet värjätyille hiuksille?

Kyllä, sillä tuotteet ovat sulfaatittomia. Kaikki Hair Balance tuotteet soveltuvat värjätyille hiuksille erittäin hyvin.

Mitä Vegan merkki tarkoittaa?

Vegan kukkamerkki kertoo siitä, että tuotteet eivät sisällä mitään eläinperäisiä raaka-aineita.